Cobosabis vision och historia

Cobosabi vill att du ska må bra och njuta av livet i ditt hem

Cobosabi hjälper dig att skapa ett lugnt och trivsamt hem där du kan njuta av livet och små speciella stunder i vardagen. Många av oss lever ett liv som snurrar fortare och fortare. Vi behöver ibland sätta ner foten för att få det att snurra saktare och fundera över vad som är viktigt i livet. Då är det extra viktigt att njuta av de små stunderna och glädjas över dom.

Cobosabi strävar efter en mer medveten konsumtion, där färre men bättre saker står i fokus – hållbarhet, mindre slit & släng och köpa saker av kvalitet som åldras på ett vackert sätt. Det är viktigt både för miljön och för oss själva att fundera över hur vårt liv ser ut och hur vi vill att det ska se ut i framtiden. Bättre att göra små förändringar än inga alls.

Vårt sortiment grundar sig i design och heminredning från Norden och Japan. De varumärken som du hittar hos oss kan t.ex. vara ett nordiskt företag med fokus på hållbarhet, socialt ansvarstagande eller tidlös design. Många av våra nordiska formgivare inspireras av japansk kultur och hantverk eller av den nordiska naturen och dess färgskalor. Wabi-sabi, skönheten i ofullkomlighet och obeständighet, som livsfilosofi är också en inspirationskälla för Cobosabi. Erin Nimi Longhurst skriver i sin bok Japonism “Wabi-sabi för dig tillbaka till kärnan av vad det innebär att vara människa. Den för dig tillbaka till naturens processer och din egen resa – hur snabbt livet smyger sig på och hur viktigt det är att vara tacksam för det du har.” Det nordiska och japanska smälter fint samman.

Stanna upp och njut av de små stunderna i vardagen!

Cobosabis historia

Cobosabi grundades 2018. Med en bakgrund från handel och grafisk formgivning och ett intresse för vackra saker och konst, har jag länge drömt om att ha en egen webbshop/butik. Efter att ha hittat “möjligheternas hus” fanns det plats för att förverkliga mina drömmar.

Vad betyder Cobosabi?

Det var någon som sa att jag började i helt fel ända. Vanligtvis hittar man en produkt som man vill sälja och utvecklar det vidare därifrån.

Jag började istället klura på företagets identitet. Tog med mina egna erfarenheter av livet samt vad jag tycker om och uppskattar. Vilket liv vill jag leva? Vilka är mina intressen? Vad tycker jag är viktigt i det liv vi lever? Är detta ett liv som andra också vill leva?

Cobosabi är företagets namn.

Co står för cosy. Ett hem ska vara mysigt och trivsamt.

Bo står för boning. Inte bara en bostad som ger tak över huvudet, utan ett hem där du kan må bra och umgås med vänner och familj.

Sabi som i det japanska uttrycket Wabi Sabi. Där Sabi står för skönheten i det som åldras (enkel förklaring av ett begrepp som är svårt att förklara). Allt är inte perfekt – saker, livet …

Välkommen till Cobosabis värld!

Om mig

Namn: Christina Lurell
Familj: Maken Henrik, sonen Joel 17 år och dottern Hanna 15 år.
Bor: På en gård, med anor från 1840-talet, strax utanför Lund i Skåne.
Gör: Driver företaget Cobosabi som grundades 2018.
Intressen: Umgås med familj och vänner, qigong, konst, hantverk och resa för att uppleva andra kulturer.

Med lång erfarenhet från handel, bland annat som butikschef, startade jag Cobosabi 2018. Har alltid tyckt om att lära mig nya saker och är utbildad ekonom med inriktning på Internationell Marketing and Brand Management. Har även utbildat mig inom grafisk design och visual merchandising.

Livet blir inte alltid som man tänk sig. Vår son föddes med en funktionsnedsättning. Detta fick mig att omvärdera livet och vad som är viktigt. Alla, vem det än är, har en plats i vårt samhälle. För mig är det viktigt att vi respekterar och bryr oss om varandra. Det är också viktigt att ha ett hem som är lugnt och trivsamt. En plats där du kan må bra.

För mig är hållbarhet viktigt. Att köpa saker som kan användas länge och som åldras med en vacker patina. Ett stort plus är också om produkter produceras med omtanke om miljön och medmänniskor. Vi ska inte sluta att köpa saker och upplevelser, utan det är vad vi köper och hur vi gör det som är det viktiga.

Jag har valt att inte prata så mycket om hållbarhet när det gäller sortimentet hos Cobosabi. För vad är hållbart? Ibland tycker jag att denna diskussion väcker skamkänslor som får mig att må dåligt.

Intresset för konst, design och hantverk har följt mig genom livet. Med föräldrar som tog med mig på teater och konstutställningar, en mormor som var pysslig, en farmor som sydde mycket och en farbror som samlade på modern konst, så har det funnits många som inspirerat mig till var jag är idag. I hemmet passar vackra saker in. Vad som är vackert bestämmer du själv.

Att uppleva andra kulturer och se hur man lever i andra länder har intresserat mig ändra sedan jag var liten. Har tillsammans med min man och senare med barnen rest en del till länder som Sydafrika, Malaysia, Burma m.fl. Japan är det land som berört mig allra mest och ligger mig varmt om hjärtat – så likt här hemma men ändå ofattbart olikt. Jag tycker om mycket i den Japanska kulturen, sushi, ikebana, wabi-sabi, skogsbad, vackert hantverk och så mycket mer. Det blir bara bättre och bättre för varje gång jag besöker Japan.