Cobosabis vision och historia

 

Cobosabi vill att du ska må bra och njuta av livet i ditt hem

 

Cobosabi hjälper dig att skapa ett lugnt och trivsamt hem där du kan njuta av livet och små speciella stunder i vardagen. Många av oss lever ett liv som snurrar fortare och fortare. Vi behöver ibland sätta ner foten för att få det att snurra saktare och fundera över vad som är viktigt i livet. Då är det extra viktigt att njuta av de små stunderna och glädjas över dom.

Cobosabi strävar efter en mer medveten konsumtion, där färre men bättre saker står i fokus – hållbarhet, mindre slit & släng och köpa saker av kvalitet som åldras på ett vackert sätt. Det är viktigt både för miljön och för oss själva att fundera över hur vårt liv ser ut och hur vi vill att det ska se ut i framtiden. Bättre att göra små förändringar än inga alls.

Vårt sortiment grundar sig i design och heminredning från Norden och Japan. De varumärken som du hittar hos oss kan t.ex. vara ett svenskt företag med fokus på hållbarhet, välmående eller tidlös design. Många av våra nordiska formgivare inspireras av japansk kultur och hantverk, liksom Cobosabi, eller av den nordiska naturen och färgskalor. Det nordiska och japanska smälter fint samman.

Ibland kommer vi säkert att titta lite utanför våra egna ramar.

 

Stanna upp och njut av de små stunderna i vardagen!

Cobosabis historia

 

Cobosabi utvecklas sakta men säkert sedan starten 2018. Med en bakgrund från handel och grafisk formgivning och ett intresse för vackra saker och konst, har jag länge drömt om att ha en egen webbshop/butik. Efter att ha hittat “möjligheternas hus” så fanns det nu även en plats för mina drömmar. Jag som äger och driver Cobosabi heter Christina.

 

Vad betyder Cobosabi?

Det var någon som sa att jag började i helt fel ända. Vanligtvis hittar man en produkt som man vill sälja och så tar man det vidare därifrån.

Jag började istället klura på företagets identitet. Tog med mina egna erfarenheter av livet samt vad jag tycker om och uppskattar. Vilket liv vill jag leva? Vilka är mina intressen? Vad tycker jag är viktigt i det liv vi lever? Är detta ett liv som andra också vill leva?

Jag kom fram tillföretaget skulle heta Cobosabi.

Co står för cosy. Ett hem ska vara mysigt och trivsamt.

Bo står för boning. Inte bara en bostad som ger tak över huvudet, utan ett hem där du kan må bra och umgås med vänner och familj.

Sabi som i det japanska uttrycket Wabi Sabi. Där Sabi står för skönheten i det som åldras (enkel förklaring av ett begrepp som är svårt att förklara). Allt är inte perfekt – saker, livet …

 

Livet

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Detta stämmer säkert in hos många av er som läser detta. Med en vardag där det ska hinnas med mycket, kan det snabbt bli för mycket och det tar det stopp. Därför tycker jag det är viktigt med ett lugnt och trivsamt hem. En plats där man mår bra.

Något som också har haft stor betydelse i mitt liv är att vår son föddes med en funktionsnedsättning. Detta fick mig att omvärdera livet och vad som är viktigt. Alla, vem det än är, har en plats i vårt samhälle. Jag vill att vi ska bry oss om och respektera varandra.

 

Hållbarhet

När jag började utbilda mig till Visual Merchandiser (dekoratör) började jag ifrågasätta mer om jag ville bidra till en ökade konsumtion, vilket förväntas inom handeln. Jag kom fram till att jag vill ha ett samhälle som är mer hållbart och med mindre slit och släng. Köp mindre saker och köp saker som du verkligen tycker om, kan ha länge och som åldras med en vacker patina. Ett stort plus är också om produkter produceras med omtanke om miljön.

Vi ska inte sluta att köpa saker och upplevelser, utan det är vad vi köper och hur vi gör det som är det viktiga.

Det är ett extra plus när Cobosabi väljer leverantörer om deras CSR stämmer in i vårt tänk.

 

Design & hantverk

Intresset för konst, design och hantverk har följt mig genom livet. Med föräldrar som tog med mig på teater och konstutställningar, en mormor som var pysslig, en farmor som sydde mycket och en farbror som samlade på modern konst, så har det funnits många som inspirerat mig till var jag är idag.

I hemmet passar vackra saker in. Vad som är vackert bestämmer du själv.

 

Inspiration från Japan

Att uppleva andra kulturer och se hur man lever i andra länder har intresserat mig ändra sedan jag var liten. Har tillsammans med min man och senare med barnen rest en hel del.

Japan är det land som berört mig allra mest och ligger mig varmt om hjärtat – så likt här hemma men ändå så olikt. Jag tycker om mycket i den Japanska kulturen, sushi, ikebana, wabi-sabi, skogsbad, vackert hantverk och så mycket mer. Det blir bara bättre och bättre för varje gång jag reser till Japan.

När jag kommer i kontakt med er kunder i mitt showroom så är det många av er som också har en speciell relation till Japan. En oförglömlig semester, en önskan om att någon gång besöka Japan, är uppväxt i Japan eller något annat som ligger er varmt om hjärtat.

 

 

Välkommen till Cobosabis värld!