Japandi

Vilken inredningsstil inspireras du av?

Interiörbild Cobosabi

Vi på Cobosabi inspireras av inredningsstilen Japandi, där Wabi Sabi blandas med Hygge. Men att strikt följa en inredningsstil är inte något för oss, utan vi ser det som inspiration. Du kommer inte att se så många bilder där det bara är en färg i olika toner. Att få in någon liten färgklick i dova färger lyfter ofta humöret. På samma gång kommer det inte att vara en kavalkad av starka färger. Det blir tvärtom för mycket. Men det är vad vi tycker, för val av inredningsstil är personligt där ingenting är fel.

Vi ser det som att stilen i just ditt hem är en sammanfattning av vem du är. Precis som du ändrar och utvecklas så gör ditt fysiska uttrycket det. De vackraste skapelserna kommer från djupet inom dig: hjärtat, själen, historien och levda erfarenheter. Har du rest till något land som påverkat och inspirerat dig i din inredning där hemma?

Hemma hos Cobosabi

Hur ser det ut ”hemma hos” Cobosabi? Hos oss blandas det skandinaviska/nordiska med det japanska. Både den skandinavisk och den japansk design filosofin utgår från ”less is more”. När de båda kulturerna förenas får man Japandi, som fokuserar på enkelhet och på att skapa rofyllda varm miljöer med ett minimalistisk uttryck. På samma vis är naturen och hantverket viktiga i båda kulturerna. De resor som inspirerat oss är de som gått till Japan.

Vas snäckan på en strand, Cobosabi
Vasen Snäckan från Paradisverkstaden
Handduk och makeup pads i frotte från The Organic Company, Cobosabi
Badrumstextilier från The Organic Company

Det viktiga är att komma ihåg att ditt hem är som en tavla av ditt liv. Därför är det viktigare att följa sitt eget hjärta än att hänga upp sig för mycket på en inredningsstilar och trender. De hem som inspirerar mest är de som är personliga och unika.

Utifrån detta inspirationsinlägg hoppas vi att du ser fram emot följa oss och inspireras till ditt eget hem och liv. För t.ex. Wabi sabi är så mycket mer än inredning utan en hel livsfilosofi som vi tycker passar in i tiden just nu och som har funnits med oss länge. Vibehöver ta hand om varandra och om vår miljö utan att behöva prata om begreppet hållbarhet, som bara ska finnas där och utvecklas till att bli ännu bättre.

Välkommen hem till Cobosabi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *