Jag är glad att få presentera Torplyktan, ett nytt varumärke hos Cobosabi. Torplyktan är ett svenskt företag som tillverkar doftljus och doftpinnar. Jag är inte alltid så förtjust i doftljus. Det kan bli lite för mycket ibland av det konstgjorda. Dofterna i produkterna från Torplyktan är däremot inte överväldigande, utan en de har en god doft som fyller rummet lagom mycket.

“Vi älskar den svenska naturen och de kontraster våra fyra årstider ger oss och har låtit dessa inspirera oss när vi formar våra produkter.” – av Torplyktan

Torplyktan är ett litet familjeföretag med rötterna i de västgötska skogarna. Cobosabi tycker om de mindre företagen och ser dom gärna i vårt sortiment. Torplyktan passar även bra in som en del av det nordiska hos Cobosabi.

Doftljus och doftpinnar

Sedan några veckor tillbaka finns doftljusen och doftpinnarna i vårt showroom. De har snabbt blivit en favorit hos våra kunder. Passar bra som en gå bort present eller som en present till dig själv. Något som förgyller hemmet.

Det finns två serier av doftljus De fyra årstiderna och Torplyktans kryddskafferi. I serien De fyra årstiderna finns det även doftpinnar.

Klicka här för att se alla dofter vi har hos oss.

Torplyktan – råvaror och komponenter

På Torplyktans hemsida kan du läsa följande hur de tänker kring miljöfrågor och hållbarhet:

“Alla våra leverantörer är noga utvalda för att kunna leva upp till de högt ställda krav på miljöfrågor och hållbarhet som vi och våra medvetna kunder har.

Vi använder ett vax som tillverkas av ekologisk soja, en hundra procent vegetabilisk, förnyelsebar, koldioxidneutral och giftfri produkt.

Våra glasformar kommer från en av nordens få miljöcertifierade leverantörer i grossistbranschen som också är medlem i REPA och Svensk Glasåtervinning.

Vår doftleverantör har en tydlig grön filosofi och har bland annat reducerat sina koldioxidutsläpp med hela 65 procent de senaste två åren. De är också medlemmar i, och godkända av, IFRA (International Fragrance Association).

Vår förpackningsleverantör är certifierad enligt FSC (Forest Stewardship Council) som främjar ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.”

 

Välkommen till Cobosabi!