Tips & inspiration

Tips på hur du kan skapa spakänsla i ditt badrum

Hösten är här och vi tillbringar mer tid inomhus. Vad kan du göra för att få en skön spakänsla i ditt badrum? Efter en promenad känner du dig kanske lite frusen och vill ta ett skönt bad eller ställa dig en stund i duschen. Det är viktigt att stanna upp och ta hand om sig själv. Unna sig en stund för att må bra.

Tips för spakänsla

Sköna och hållbara textilier till ditt badrum

Det finns många olika material och färger när det kommer till handdukar och badlakan. Vad tycker du bäst om, linne eller bomull? Två naturmaterial som ger badrummet helt olika känslor. För att ge lite extra liv bland badrumstextilierna kan du kombinera olika färger och vävningar som frotté eller våfflat.

Handdukar och badlakan i 100% GOTS certifierad ekologisk bomull. Se mer av våra handdukar.
Textilier från The Organic Company. Tvål från Torplyktan.

Borstar till kropp & ansikte

Vilka borstar tycker du bäst om? Du kan välja mellan våtborstning och torrborstning. Det är en smaksak och det ena utesluter inte det andra. Torrborsta ansiktet för att få bort döda hudceller och du får en vacker lyster i ansiktet. Vid torrborstning ska du tänka på att använda en mjukare borste som är avsedd för detta.

Är du kanske som jag? Ska man använda rengöringsmedel och vatten så blir det sällan av. Så enkelt som möjligt.

Doftljus och doftpinnar som luktar gott

Istället för att tända ett ljus i badrummet så är det trevligt med några doftpinnar som luktar gott. Ofta kommer de med en fin flaska som blir som en vacker inredningsdetalj.

Ska du däremot ta ett bad så ger tända ljus en skön och avslappnande känsla.

Borstar, makeup-pads och ansiktshanddukar för en skön spastund. Se mer av borstar och kroppsvård.
Doftljus Gryningsljus 239 kr, Soap on a rope, mandel 99 kr, Handkräm Wild fig 79 kr

Stilleben för att skapa känsla

Gör ett litet stilleben i fönsterkarmen eller på vaskkanten. Det behöver inte vara så stort. Kanske en liten vas med en blomma, några stenar eller snäckor som du plockat på stranden eller en vacker tvål. Ofta är det de små saker som gör stor skillnad.

Lycka till med att skapa spakänsla!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.