Inredning

Skapa sommarkänsla i ditt hem

Nu är sommaren äntligen här. Vad jag längtat! Tror att du också har längtat till juni. Sommaren är den tiden på året när vi njuter av att vara ute, blommor och fika i trädgården. 

Vill inspirera dig till att skapa lite extra sommarstämning där hemma. Jag har ett litet växthus som jag tycker om att fixa till. Du behöver inte att ett växthus för att skapa sommarkänsla. Du har kanske ett uterum eller en inglasad balkong istället. Det är också ganska skönt att tända ett ljus inomhus, öppna upp fönstret och känna sommarluften en sen sommarkväll.

Kuddfodral Pelargon 695 kr, Mohairpläd Green Leaf 1895 kr
Pelargon

Den svenska naturen flyttar in i ditt hem

Pelargoner och prästkragar är de blommor som är sommar för mig. Vilken är din favorit sommarblomma? Emma Sjödin hon har många favoritblommor som hon förgyller kuddar, linnehanddukar, fönsterskydd, skärbrädor m.m. med. Hennes favorittekniker är blyerts och akvarell när hon skapar detaljerade tidlösa motiv. Blommorna kombinerar hon med fjärilar och insekter. Nytt motiv för i år är Skogsmultron och honungsbi.Det här är svensk sommar när den är som bäst.

Det som jag tycker är allra bästa med Emmas motiv är att man kan inreda det hur lantligt som helst, men du kan också skala ner det till en skön enkel sommarkänsla.

Jennys sommar – På grillen, till picknicken och i syrenbersån 239 kr
Sommarfägring doftljus 239 kr

Tips på sommarmat

Saft och kanelbullar och småkakor eller kanske våfflor med grädde och jordgubbssylt. Några klassiska förslag på sommarfika. Grilla något en varm sommarkväll. Sitta ute med något gott i glaset. Det är sommar!

Måste erkänna att jag inte tycker att det är så roligt att laga mat. Mest för att det alltid är någon i familjen som inte tycker om det som sätts fram på bordet. Har tappat inspirationen. Fick hem några böcker inför sommaren häromdagen. Hade bland annat beställt Jennys sommar – På grillen, till picknicken och i syrenbersån. Massor med enkla och somriga recept som lockar till matlagning. Boken kommer helt klart att hamna i min bokhylla denna sommar och säkert användas mycket. Så är du som jag en som vill lage enkelt och där det inte är allt för mycket grönsaker/frukt i rätten så är detta något för dig. Kommer att passa hela familjen.

Fröhus ljuslyktor i färgen silk och avocado 345 kr

Ha en skön sommar!

Vill passa på att önska dig en skön sommar. Hoppas att den fylls av lata dagar, mycket glädje och trevliga små möten. Det kan vi alla behöva efter ett tråkigt år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *