Returer & reklamation

 

Returer

Vi hoppas att du är nöjd med ditt köp men inbland blir det inte som man tänkt sig.

Cobosabi följer lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal. Som kund har du 14 dagars ångerrätt, räknat från dagen efter att du mottagit varan/varorna.

Vid retur på grund av ångrat köp dras en returavgift på 95 kr av vid återbetalningen.

Viktigt att tänka på när du vill göra en retur

  • Mejla oss om att du vill göra en retur.
  • Vid retur ska varan vara i lika gott skick som när du fick den, det vill säga oanvänd och oskadad. Den ska ligga i sin originalförpackning.
  • Produktens förpackning ska inte användas som ytterkartong vid retur.

 

Gör så här vid retur:

  1. Kontakta oss via e-post kontakt@cobosabi.se
    Ange följande uppgifter: beställningens nummer, beställarens namn, E-post och vilka varor du vill skicka tillbaka. Om sista dagen på ångerfristen infaller på en lördag, söndag eller helgdag förlängs ångerfristen till nästkommande vardag.
  2. Förpacka varan ordentligt, i originalförpackning samt skyddande transportemballage. Tänk på att du står för risken om något går sönder under transport. Använd gärna den kartong varan levererades i samt fyll upp med papper om du behåller något av de du beställt. Förslut väl.
  3. Vi skickar en fraktsedel via e-post till dig som du skriver ut och fäster på lådan som ska returneras. Har du inte möjlighet att skriva ut hjälper de dig på DHL Service Point.
  4. Lämna in paketet till en DHL Service Point.
  5. När paketet når oss görs en retur samt återbetalning inom 5 arbetsdagar.  Återbetalning görs med samma betalsätt som använts vid betalning.

Vi löser inte ut paket som skickats mot postförskott.

Vid retur av hela köpet betalas hela beloppet tillbaka inkl. eventuell frakt du betalat i samband med köpet. Om du väljer att ångra delar av köpet och summan för de varor som du väljer att behåll understiger gränsen för fraktfritt – görs ett avdrag för frakt vid återbetalningen av din retur.

Vi tar en avgift 95 kr vid retur, för att täcka en del av returkostnaden. Denna dras av vid återbetalningen.

Återbetalning

Återbetalning görs via samma betalsätt som du använt när du betalade beställningen. Om du har betalat med kort eller Swish går återbetalningen tillbaka till dig direkt när returen är färdigbehandlad hos oss. Observera att det kan ta ett par bankdagar, beroende på vilken bank du har, innan pengarna är synliga på ditt konto.

Om återbetalningen gäller en faktura eller delbetalning står instruktioner i mailet som skickats till dig med en kreditfaktura från Qvickly.

Om du har en faktura som förfaller innan du fått information om återbetalning så kan du förlänga förfallodagen upp till 14 dagar hos Qvickly.

Mer information hittar du hos Qvicklys kundsupport.

Reklamation & felleverans

Om du upptäcker att paketet har en synlig transportskada när du löser ut det hos DHL Service Point ska du reklamera skadan omgående hos dom.

FELLEVERANS

Om du fått fel vara ber vi dig att mejla oss omgående på kontakt@cobosabi.se . Beskriv vad som blivit fel, vilket nummer beställningen har, ditt namn och adress. Vi återkopplar så fort som möjligt till dig.

FEL PÅ VARAN

Om det är fel på varan när du packar upp den ber vi dig att mejla oss omgående på kontakt@cobosabi.se . Beskriv vad som blivit fel, vilket nummer beställningen har, ditt namn och adress. Tag gärna ett foto och bifoga med mejlet. Vi återkopplar så fort som möjligt till dig.

REKLAMATION

Vid reklamationer följer vi Konsumentköplagen. Om det är fel på varan kontakta oss inom skälig tid, 2 månader efter att du upptäckt felet.

Vid reklamation ska felet på varan vara ett fabrikationsfel och gäller inte vid oaktsam användning eller slitage som inte är kopplat till tillverkningen.

Tänk på att spara kvitto på dit inköp eller uppgifter om när varan köpts. Du ska vid en reklamation kunna bevisa att varan är köpt hos oss.

BYTE

Vi byter inte varor. Du får göra en retur av varan du köpt och göra ett nytt köp av den varan du vill ha istället.

Senaste uppdateringen av Returer och reklamation gjord 2023-10-13.