Slow living

Knäckig rabarberpaj

Maj månad och rabarbern frodas i våra trädgårdar. Rabarber och paj är bland det bästa jag vet, tillsammans blir det oslagbart. Är glad över att vår granne har mycket rabarber i sin trädgård. Så när rabarber suget infinner sig, så får jag ta en liten promenad för att införskaffa det.

Alltid roligt att prova nya recept. Hittade detta online. Det är så gott! Här kommer receptet om du också vill prova på att göra en knäckig rabarberpaj.

Ingredienser

(6 port)

500 g rabarber

2 dl havregryn

2 dl socker

1 3/4 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1 krm vaniljsocker

1 tsk salt

125 g smör

1/2 dl vispgrädde

1/2 dl ljus sirap

Smör till formen.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 °.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Smält smöret i en kastrull och blanda i vispgrädde och ljus sirap.
  4. Blanda i de torra ingredienserna i kastrullen.
  5. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm långa bitar. Lägg rabarbern i en smord ugnsäker form, ca ø 26 cm. Bred ut smeten på rabarberna.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40-50 minuter. Pajen ska få fin färg.

Till servering:

Servera pajen ljummen med vaniljglass. Jag tar vaniljsås för det tycker jag bäst om.

Receptet hittade jag på ICA hemsida.

Lycka till med din rabarberpaj!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *