Omtanke hos Cobosabi

Vad som är hållbart är inte alltid svart eller vitt, utan en stor gråzon däremellan. Ordet hållbart känns också som ett ord som klingar tråkigt. Vi använder oss istället för ordet omtanke, för att bry sig om är vad det handlar om.

Cobosabi är en mindre e-handel. Varje varumärke är noga utvalt och har hamnat hos oss av en anledning. Dels kan det vara att produkten tillverkas med tanke på miljö och medmänniskor och/eller dels att de är tidlösa i sin design och kan användas länge.

Vi vill av hela vårt hjärta att både du och vår planet ska må bra. Därför är vår vision att hjälpa till att sprida glädje och välmående i din vardag på många olika sätt. Samtidigt är det viktigt att vi tar hand om naturen och vår planet så att den finns där för kommande generationer.

Omtanke i vår vardag

Cobosabi är ett litet företag som vill göra skillnad. I likhet med mycket annat är hållbarhet en process som lever och utvecklas, så även hos oss.

Detta gör vi i vår vardag idag:

  • Återanvänder det mesta packmaterial vi får vid leverans från våra leverantörer.
  • Väljer främst varumärken som jobbar med hållbarhet och ser det som en viktig del av sitt företagande.
  • Du får kanske vänta en dag längre på att få din beställning. Detta pga att vi försöker skicka fler ordrar på en gång och därmed minska på trafiken.
  • Vi strävar även efter att skicka så lite luft som möjligt till dig och försöker därför att packa i lådor som passar till din order. Detta i avvägning med att inte ha för många storlekar på lager.
  • Utvecklar vad vi kan göra mer hållbart i framtiden.

 

Vi kan alla hjälpas åt för en bättre konsumtion med tanke på miljö och medmänniskor. Att helt sluta köpa nyproducerade saker ser inte vi som en hållbar utveckling. Nackdelen är då att många kommer att drabbas av arbetslöshet i de producerande länderna. De som redan lever ett liv med knappa resurser. 

Om vi hjälps åt kan vi tillsammans ta små steg mot en bättre värld!

Definition av hållbar utveckling

Ibland känns det som att hållbarhet till viss del har blivit ett urvattnat begrepp. Vad innebär hållbar utveckling? Här är den definition som ofta används:

”Hållbar utveckling är en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov.”

En hållbar utveckling bygger på tre dimensioner: det sociala, miljön och ekonomin. De globala målen innefattar alla dessa tre dimensioner. Vill du lära dig mer om de Gobala målen?  Här kan du i så fall läsa mer om de 17 Globala målen.