Det är stora ord att säga att vår vision är att alla ska må bra i vardagen och i livet. De flesta av oss har säkert någon gång bara känt för att lägga sig i sängen, dra täcket över huvudet och aldrig ta bort det igen. Kanske ännu värre än så. Det förväntas mycket av oss och ofta är det säkert vi själva som höjer ribban för dessa förväntningar. Vad vill Cobosabis bidra med för att vi ska må bättre i vardagen?

Förväntningar

Många känner säkert att det förväntas att vi lever ett visst liv beroende på var vi hamnat på livets resa. Statussymboler och annat för att vi ska passa in. Är det så viktigt? Det viktigaste är väl att det känns bra i hjärtat hur vi lever.

Med tanke på all stress i samhället och att allt fler barn och vuxna mår sämre – den psykiska ohälsan ökar så känner jag att det är viktigt att vi tänker om. Mitt liv har inte gått på räls och det är kanske därför jag känner extra starkt för detta.

Norden och Japan

Att komma till Japan känns som hemma. Vi har mycket gemensamt men på samma gång är vi mycket olika. Det är många som fascineras och inspireras av Japan, deras kultur och hantverkstraditioner. Det jag uppskattat allra mest när jag besökt Japan är att besöka trädgårdar, tempel, natur och se hantverk i olika former. Känns som om jag vill åka dit många fler gånger.

Om du vill veta mer om Japan så har UR play en serie ”Japan genom årstiderna”. Serien består av fem avsnitt där man får följa med på en resa till det traditionella Japan där hantverkstraditioner och kärleken till naturen står i fokus.

På samma sätt som jag uppskattar hantverk i Japan uppskattar jag även hantverk här hemma.

Det som även lockar mig är japanernas syn på naturen och livsfilosofier. Finns det något bättre än att stå på en strand och titta ut över havet eller att ta en skön promenad i skogen? Att bara vara och känna naturen kring sig.

Sortimentet en del av vår vision

Jag ser Cobosabi som en livsstilsbutik där design och hantverk med inspiration från Norden och Japan tar stor plats. Att konsumera mindre men saker av kvalitet och sådant som man vill omge sig med under många år framöver. Att det slits och får en patina gör inget, för vad gör det att inte allting är så perfekt.

Jag vill att du ska hitta något för de små stunderna i vardagen likväl som för de tillfällen när du umgås med nära och kära. De små stunderna – en liten anteckningsbok att skriva ner tankar och idéer, en kopp till ditt favorit te, en skön handduk att torka dig med efter duschen på morgonen, en lunchväska att ta med ut på en lunchpromenad. Stunder med nära och kära – att duka till en middag med vännerna, samlas runt grillen på sommaren, att svepa om dig en skön filt när du sitter ute och sommarkvällen blir svalare.

Cobosabi strävar också att tänka hållbart så långt det är möjligt. Vi försöker ha varumärken som är miljömedvetna när de producerar sina produkter. Saker av kvalité och som slits på ett vackert sätt är för oss också hållbarhet. Du behöver då inte köpa nya saker så ofta eller så kan de säljas vidare. För mig som driver Cobosabi är hållbarhet att vi reflekterar över våra konsumtionsval och försöker ändra valen till att bli bättre och bättre. Denna förändring är inget man gör över en natt – det är något som växer fram.

 

Bild: En magisk sommarkväll vid havet på Österlen.