Japanska bakverk

269.00kr

De japanska bakverken förenar det bästa av asiatisk, europeisk och amerikansk bakkonst. Här finns otroliga konsistenser – lätt och fluffigt, krämigt och segt – och sofistikerade smaksättningar från matcha och körsbärsblom till vanilj och choklad, och inte minst en arsenal av tekniker och tricks som öppnar upp en ny värld för den nyfikna hemmakonditorn.

Om boken Japanska bakverk

Författare: Ai Ventura
Antal sidor: 160 sidor
Utgiven: 2019-08-31

3 i lager

Boken Japanska bakverk

I boken delas bakverken in i tre huvudgrupper. Wagashi är traditionella japanska bakverk som till exempel de färgglada mochi-riskakorna, yogashi är bakverk inspirerade av väst, som matcharulltårta, jordgubbsshortcake och cheese soufflé, och kashipan är delikata japanska vetebröd, med eller utan fyllning.

Den erfarna japanska konditorn Ai Ventura, som sedan några år bor i Stockholm, ger läsaren ett helt nytt sätt att tänka på så grundläggande moment som att vispa grädde eller göra en tårtbotten. Förutom ett 40-tal recept och ett antal teknikgenomgångar får vi bekanta oss med japanska bakingredienser, som bönpastor av olika slag, rismjöl, pumpor och sötpotatis, och bjuds dessutom på en inblick i den japanska tecermonin chado.

Ai Ventura utbildade sig till konditor i japan och har bland annat drivit ett eget konditori i Tokyo. Sedan 2013 bor Ai i Sverige och har gjort stor succé med sitt pop-up café Bon Aibon. Japanska bakverk är hennes första bok.

 

 

 

 

 

 

 

Foto Charlie Drevstam

Författare

Ai Ventura

Antal sidor

160 sidor

Förlag

Natur & Kultur

Kategorier: , , , ,
Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.