Ris

319,00 kr

Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt. Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella.

Beroende på vilken sort du använder får du olika typer av smakupplevelse – det kan vara sticky, krämigt, luftigt, krispigt, nötigt, parfymerat eller klibbigt. Dessutom tar riset upp smak av både kryddor och buljong på ett unikt sätt under tillagningen.

Runt om i världens alla kök hittar du olika typer av ris. Basmati, jasmin, sticky rice, rundkornigt, arborio, carnaroli, bomba, svart, brunt och rött ris. Under många år har de stora risfälten massproducerat ris, men på senare tid har små regenerativa risodlare börjat tänka om och man försöker nu hitta nya lösningar för att minska klimatpåverkan och lyfta smaken och de uråldriga kultursorterna.

I boken kan du läsa om olika typer av rissorter som finns i världen, odling, historia och om en resa till risodlingar i norra Italien. Bokens 90-tal recept bygger alla på ris. Inget ris – ingen rätt.

Provläs

I lager

Författare

Tove Nilsson

Antal sidor

248

Utgivningsdatum

2023-09-26

Bokförlag

Natur & Kultur

Artikelnr: FOR6135 Kategorier: ,
Ytterligare information
Författare

Tove Nilsson

Antal sidor

248

Utgivningsdatum

2023-09-26

Bokförlag

Natur & Kultur