Mohairpläd – Tide Water

1 895kr

En mjuk och skön pläd som gör soffan extra välkomnande att sätta sig i. Skön att svepa om sig när du känner dig lite frusen.

Handrullad frans.

Om Mohairpläd Tide Water

Mått: 130 cm x 170 cm
Material: 68 % mohair, 28 % ull och 5 % nylon
Skötselråd: Kemtvätt rekommenderas

2 i lager

Mohairpläd Tide Water från Stackelbergs

Tradition, genuint hantverk och hög kvalitet. Stackelbergs Stockholm har tagit vara på det där som är värt att bevara i sin kollektion av mohairplädar. För att nå de högt uppsatta kvalitetskraven tillverkas plädarna hos en av världens främsta producenter av mohairplädar i Sydafrika & Italien. Ambitionen är att bevara en naturnära produktion, traditionellt hantverkskunnande och en hög kvalitet i alla led. Allt detta gör att en pläd från Stackelbergs Stockholm inte bara pryder vilket rum som helst utan även ger hög komfort och en äkta hantverkskänsla.

All infärgning av plädarna är givetvis Öko-tex certifierad och i de allra flesta fall kan tillverkningen spåras tillbaka till den farm där klippning av getterna skett.

En Stackelbergs pläd har rullad frans vilket ger ett extra fint slutresultat och är ett av våra särskilda kännetecken. Väveriet separerar cirka 10 trådar från vardera änden och rullar ihop dem till en frans. När den färdigvävda mohairpläden är klar borstas den upp så att den får sin mjuka och luftiga känsla. Skulle pläden fälla lite när du får hem den beror det på ett överskott efter borstningen. Det är en helt naturlig del i tillverkningsprocessen.

Skötselråd

Om du använder din pläd flitigt kan de uppborstade fibrerna dra ihop sig något efter en tid. Du kan då mycket enkelt få den nästan som ny genom att använda en mohairborste, eller ännu smidigare, använda en svart diskborste eller klädborste och borsta upp den igen.
Skulle du råka få en fläck på din pläd tar du enkelt bort den med en fuktig trasa och milt rengöringsmedel. Tryck den fuktig trasan mot fläcken tills den löses upp. Vädra din pläd lite då och då. Skulle du mot all förmodan behöva tvätta pläden ska den kemtvättas.

Se fler produkter från Stackelbergs.

Varumärke

Stackelbergs

Tradition, genuint hantverk och hög kvalitet – Stackelbergs Stockholm har tagit vara på det där som är värt att bevara i sin kollektion av mohairplädar. Särskilt utmärkande är de rullande fransarna som görs för hand enligt gammal hantverkstradition och som ger en plädarna det lilla extra. För att nå de högt uppsatta kvalitetskraven tillverka plädarna hos en av världens främsta producenter av mohairplädar i Sydafrika & Italien. Ambitionen är att bevara en naturnära produktion, traditionellt hantverkskunnande och en hög kvalitet i alla led. Allt detta gör att en pläd från Stackelbergs Stockholm inte bara pryder vilket rum som helst utan även ger högst komfort och en äkta hantverkskänsla.

Mer information

Mått

130 cm x 170 cm

Material

68 % mohair, 28 % ull och 5 % nylon

Skötselråd

Vädra och borsta din pläd regelbundet. Kemtvätt rekommenderas.