Lammskinn no.3 – grått

2 950kr

Ett mjukt och vackert lammskinn som blir en extra fin inredningsdetalj i ditt hem. Stora lockar med vacker glans.

Om Lammskinn no. 3

Storlek: ca 80 x 80 cm.
Ursprung: Gotland

Skinnet är tvättbart i maskin. Tvättråd medföljer.

Bra att veta …

Tänk på att lädersidan på ett skinn ofta fäller lite när det är nytt. Därför kan det vara bra att lägga ett skydd emellan mörka tyger och att man ser efter när det har legat en stund så att det inte blir för mycket. Man kan oftast få bort fällningen med en klädrulle eller lätt fuktad trasa.

Alla skinn kan ha små hål i lädret. Dessa hål kan uppstå under beredningen och är en naturlig del av ett berett skinn.

1 i lager

Lammskinn från Gotlamm

Ta väl hand om ditt lammskinn för att det ska hålla sig vackert länge.

Hur du tar hand om och sköter ditt skinn

Det bästa sättet att hålla dina fårskinn fina är att hänga ut dem en fuktig dag. Ullen öppnar sina celler och släpper ut gammal luft och tar in ny. Även smutsen stöts av från hårstråna. Skaka skinnet eller plagget när du tar in det så återkommer lystern och smutsen flyger av. Det är denna luftväxling i hårstråna som gör att det luktar ull när ylle blir fuktigt.

Man kan också lägga ut skinnen i “kall torr” snö och gärna se till att det kommer in snö i ullen. Efter ett par timmar är det bara att skaka och ta in.

Tvätta lammskinn i maskin

Alla skinnen är beredda så att de är tvättbara och går utmärkt att stoppa i maskinen vid behov.

Tvätta skinnet i 30° på Ylleprogrammet och använd tvättmedel med lågt pH (3,5-5,5 rekommenderas). Det enklaste är att använda en liten klick av ditt vanliga hårschampo, ca 1-2 matskedar. 
Använd inte sköljmedel.

För att torka dom hänger du lammskinnen luftigt i normal rumstemperatur så att luft kan cirkulera både på läder- och ullsidan.
Tvättråd medföljer varje skinn.

Se fler av lammskinnen i webbshopen.

 

Varumärke

Gotlamm

Vi som driver Gotlamm är Linda Barkemo och Andreas Sorby. Vi bor i Stenkyrka på Norra Gotland. Sedan januari 2018 driver vi tillsammans släktgården Sorby Gård där Andreas är sjätte genrationen. På gården har vi ca 600 tackor och 200 ha växtodling. Hälften av tackorna är av rasen Gotlandsfår och den andra hälften vita köttrastackor. 2018 övertog vi Gotlamm av Emma Rosenmüller. Vi ser fram emot att driva Gotlamm vidare i Emmas anda med stort fokus på kvalitét och finish. Genom starka samarbeten med våra duktiga leverantörer vill vi fortsätta att hitta vackra och unika skinn för varje enskild kunds behov och ändamål.

Mer information

Ursprung

Gotland

Skötselråd

Skinnet är tvättbart i maskin. Tvättråd medföljer.