Skål stor Morgon Grå – kalkgrå

325kr

Skål som passar bra till fil och flingor på morgonen eller servera tillbehör till middagen. Bra storlek som gör den mycket användbar.

Skålarna är handdrejade och glaseras var för sig, de kan därför skilja sig åt lite i färg och storlek.

Om stor skål, grafitgrå

Mått: höjd ca 6 cm, diameter ca 13,5 cm
Material: stengodslera
Skötselråd: tål maskindisk och mikrovågsugn, är dessutom ugnsfast

8 i lager

Kategorier: ,

Skål stor Morgon grå i färgen kalkgrå

Frukostservisen "Morgon grå" är formgiven för Paradisverkstaden av Maja Lindahl i samarbete med Kristin Kaspersen . Precis som i naturen en tidig morgon så ligger dekoren som en diffus dimridå över horisonten i olika nyanser av grått.

Se fler produkter från Paradisverkstaden.

Varumärke

Paradisverkstaden

Paradisverkstaden, ett familjedrivet företag som formger och tillverkar sin keramik i sin verkstad och ateljé på Öland. Keramiken tillverkas mestadels i verkstaden på Öland. Att allt gods drejas, glaseras och penselmålas för hand gör att ingen tallrik eller skål blir den andra lik. Händernas linjer efter drejningen syns i leran, vars råa textur får skymta fram på undersidan av delarna. Alla delar är tänkta att användas i vardagen och går att diska i diskmaskin och värma i ugn och i mikro då de är tillverkade i stengodslera. 1975 startade Olof och Eva Paradisverkstaden. Under alla år har de utvecklat kollektionen. 1986 utnämndes Paradisverkstaden till Kunglig Hovleverantör. Nu genomgår Verkstan ett generationsskifte där döttrarna Hannah och Moa tar över verksamheten bit för bit.

Mer information

Mått

höjd ca 6 cm, diameter ca 13,5 cm

Material

stengodslera

Skötselråd

tål maskindisk och mikrovågsugn, är dessutom ugnsfast