Badborste med långt skaft

245kr

Badborste med långt skaft gör det enklare att komma åt hela kroppen. Tagel är ett bra material för badborstar då det är mjukt och följsamt samtidigt som det är kraftigt, tåligt och har en viss spänst. Taglet masserar bra.

Mer om badborste med långt skaft

Låt badborsten torka stående på taglet så att vattnet transporteras bort från trät som är mer känsligt för fukt.

Material: oljad ek och tagel
Mått: längd 39 cm, bredd 4 cm och höjd 7 cm

Logga Iris Hantverk

5 i lager

Badborste med långt skaft från Iris Hantverk

Iris Hantverk har sina rötter i ett litet borstbinderi som startades i slutet av 1800-talet i Stockholm. Ända sedan dess dras varje borst för hand av människor som saknar synförmåga. Tillverkningen sker både i Enskede där synskadade hantverkare från olika kulturer binder borstar enligt gammal hantverkstradition. Iris Hantverk samarbetar också med synskadade hantverkare i Estland. Alla borstarna är av unik design och tillverkas oftast av naturmaterial.

”Vår vision och mål är att få återväxt i det traditionella hantverksyrket som borstbinderiet är. Detta genom att föra ut hantverkarnas gedigna kunnande i produkter av funktionell och god design i kombination med kvaliteten av naturmaterial.”
- Iris Hantverk

Iris Hantverk arbetar även med flera kända designers för att ta fram vackra och funktionella produkter till sitt sortiment. Det är främst produkter i trä och textil.

Skötselråd så att borstarna åldras vackert

För att borstarna ska kunna sprida vardagsglädje i ditt hem är det viktigt att ta hand om dom. Med lite enkel skötsel åldras de vackert. Rengör borstarna med diskmedel och varmt vatten. Låt dem torka med borstbindlarna nedåt, och olja då och då träryggen. Vi rekommenderar matolja eller kokt kallpressad linolja.

 

Se fler produkter från Iris Hantverk.

Varumärke

Iris Hantverk

Iris Hantverk har en vision om att få återväxt i det traditionella hantverksyrket som borstbinderiet är. Detta genom att föra ut hantverkarnas gedigna kunnande i produkter av funktionell och god design i kombination med kvaliteten av naturmaterial. Grunden i verksamheten är borstbinderiet på Sandsborgsvägen i Enskede – här binder 6 synskadade hantverkare från flera olika kulturer borstar enligt gammal hantverkstradition. Vi samarbetar också med synskadade hantverkare i Estland som liksom vi har en sammanlänkad historia med synskaderörelsen. Iris hantverk har starka band till och delar sin historia med Synskadades Riksförbund.

Mer information

Material

oljad ek och tagel

Mått

längd 39 cm, bredd 4 cm och höjd 7 cm

Skötsel

Det ihåliga taglet transporterar fukt. Slå ut vattnet ordentligt efter användning så kommer taglet att kännas så gott som torrt. Låt borsten sen torka hängande eller stående på taglet så att vattnet transporteras bort från trät, som är mer känsligt för fukt.